• Keton?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor/Úr / Nő!

        Kérdésem az lenne hogy miért jelenik meg a Keton a vizeletemben időnként? Itthon teszt csíkkal nézem folyamatosan. Hol magjelenik hol nem. Terhességi cukrom van elvileg és diétáznom kell!   Azért írom hogy elvileg mert 1.5 hét alatt rendbe jött 5.9 es azóta is! Lehet ok nélkül diétázok és emiatt? Pénteken megyek a gondozóba minden képp megeemlítem de kíváncsi lennék az ön véleményére! Nagyon köszönöm a válaszát!

        Era

         

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Terhesség során megjelenhet minden különösebb ok nélkül keton a vizeletben.
        A terhességi cukorbetegség a cukorterheléses teszt eredménye alapján mondható ki.
        A terhességi cukorbetegségben azért szükséges diétázni, hogy elkerüljük a normálistól magasabb vércukorértékeket, mert az kockázattal jár az anyára és a babára is.
        Az, hogy a jelen diétája mellett jó vércukorértékeket mér, azt jelenti, hogy jól diétázik. Kitartás! Csak így tovább!

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

         

        Kedves Era!

        A vizeletben levő keton azért van, mert fogyókúrázik, mivel a terhességi cukor melletti diéta tulajdonképpen fogyókúrás diéta. Tehát szerintem nem kell aggódnia, mivel nagy baj biztosan nincs, elfogyni nem fog.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-13 22:44:53; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! 47 éves, 162cm magas, 118kg.os nő vagyok. Nagyon sokat diétáztam, fogyóztam már életemben, volt hogy több kiló is lement, de vissza is jött. 4 éve diagnosztizáltak nálam Oddi spinchter szindrómát. Kb 3 éve eszek nitromint 2,6...