• Cukorbetegség és fagyöngytea

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Férjemnél egy rutinvizsgálat során 13, 6 értékű vércukorszintet állapítottak meg. Gyógyszereket kell szednie. Olvastam egy cikkben, hogy hat hetes fagyöngytea kúra segít normalizálni, visszaállítani a vércukorszintet. Tanácsát szeretném kérni, gyógyszerek szedése mellet, vagy helyett alkalmazható-e a kúra.Segítségét köszönöm.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gyógyszereken kívül a fogyás, a rendszeres testmozgás (pl. heti 3 alkalomal 45 perc tempós gyaloglás) és a megfelelő étrend is bizonyítottan csökkenti a vércukorszintet. Elképzelhető, hogy a fagyöngy teának is van kedvező hatása a vércukorszintre. Mindenképpen a gyógyszererek mellett kellene elkezdeni az alkalmazását. Amennyiben csökkennek a vércukorszintek, akkor a szedett gyógyszerek dózisát lehet fokozatosan csökkenteni.

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-11 22:08:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: