• Laboreredmény: mi a véleménye?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.Nő/Úr!

        A következő laboreredményre szertném a válaszát. Előre is Köszönöm.

        Csilagozottak:           Mért érték        Métékegység     Referenciatartomány

        FRUCTOSAMIN        301.0                 umol/l                205.0 - 285.0

        CYSTATIN C             0.74                   mg/l                  0.8- 1.2

        DIR.BILIRUBIN          5.5                    umol/l                 0.5- 4.5

        Vizelet vizsgálatok:

        Vizelet ph                 6.5                                             4.8- 7.8

        Vizelet fajsúly           1019.0               gr/l                     1010.0- 1025.0

        Turbiditás               ZAVAROS

        Vizelet színe          LIGHT YELL

        Vizelet üledék        8-10 FVS,  HÁMS, BAKT.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Tisztelt Kérdező!


        A vizsgálati eredmények értékelése attól is függ, hogy mi indokolja a vizsgálat elvégzését.
        Fructosamin vizsgálatot  jelenleg csak ritkán végzünk. Az elmúlt néhány hét vércukorértékeire következtethetünk belőle. Cukorbetegeknél napjainkban már csak a HbA1C vizsgálatot végezzük, mert ez informativabb. Csak terhes cukorbetegeknél kényszerülünk a fructosamin vizsgálatára.
        Az Ön által leírtakban ez magasabb, az elmúlt 1-2 hétben magasabb vércukorértékekre utal.
        A cystatin-C-ből számolt vesefunkciós érték informativ, ezt szokta a labor megadni. Ebben az esetben ezt nem írta le, önmagában így nem értékelhető. A többi érték a normálisnak megfelelő.

         

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 10:05:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: