• Cukorbetegség és fahéj

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.Doktornő.

        Olvastam egy cikket a fahéj jótékony hatásáról a cukorbetegséggel összefüggésben.

        Egy másik olvasó pedig arról számolt be, hogy étkezés közben rendszeresen fogyaszt

        cinnamont 500mg-os készitményt és ez lecsökkenti a vércukor eredményeit.

        Tudna nekem erről információt adni? Milyen jellegű készitmény:gyógyszer vagy csak étrend kiegészitő? Esetleg hol lehet beszerezni.

        Válaszát megköszönöm Léber Lászlóné

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Jelenleg  fahéj tartalmú gyógyszer vagy ezen a hatáson alapuló gyógyszer nincs forgalomban. Ahhoz, hogy egy hatóanyag kedvező hatását bizonyítsák, több, nagy betegszámú vizsgálatot kell végezni.
        Nincs tudomásom arról, hogy melyik fahéj tartalmú étrendkiegészítő kedvező hatású és milyen dózisban. Sajnálom, erről nem tudok részletes információt szolgáltatni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 23:18:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: