• Reductil

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó! Erősen alulműködő pajzsmirigy miatt 2007 tavaszán pánikbeteg lettem. A pánikra szedett gyógyszereket fokozatosan csökkentettem orvosi felügyelet mellett, kb.egy hónapja el is tudtam hagyni őket.Érthetetlen módon 12 kilót híztam másfél év alatt, annak ellenére, hogy a pajzsmirigy működését sikerült helyreállítani. Most, hogy a pánikgyógyszereket már nem szedem, háziorvosom javaslatára Reductil kapszulával próbálok a súlyfeleslegtől szabadulni. A kérdésem az, visszaeshetek-e a pánikba a Reductil miatt? Pár napja időnként "furcsán" érzem magam, és nem tudom eldönteni, mi okozhatja. A diéta mellett egészségesen étkezem, és kb. két kiló ment le 10 nap alatt. Válaszát előre is köszönöm! Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Tisztelt kérdező!

        A Reductil tabletta központi idegrendszeri támadásponttal fejti ki hatását. Az alkalmazási előiratban ellenjavallatként szerepel a pszichiatriai betegség. Nem is szedhető együtt antidepresszáns, antipszichotikus gyógyszerrel.  Mivel nincs információm arról, hogy milyen súlyosságú volt a pánikbetegsége, ill. milyen gyógyszert szedett rá, nem tudom megmondani, hogy szedheti-e a Reductilt. Azt javasolnám, hogy erről és a jelen tüneteiről konzultáljon a korábbi orvosával, aki a pánikbetegség miatt kezelte.

         

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-23 13:06:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 08:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: