Segitség!

Kedves Dr.Nő/Úr! Anyúkám 97kg/és 165cm Mostanába sokat roszul van de viszont nem terhes! Mert Menstruált! De Tegnap Egy kávé után egész nap nem evet 9 kór kelt és 13: 00ko meg mértük a cukrát 3.8 volt 1.5 óra múlva 5.3 volt a cukra! Ez normális? És még azt szeretném kérdezni, hogy a nem cukros embereknek menyi a normális és a magas meg az alacsony szintje? Válaszát előre is köszönőm! Dezső Vivien!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza inzulnrezisztencia témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt adatok alapján édesanyja túlsúlyos. Ilyenkor az elhízás miatt az inzulinérzékenység csökken, a szervezet több inzulint termel, mint normálisan, ami növeli a vércukoresés esélyét. Éhezés esetén a 3.8 mmol/l vércukorérték normális. Éhgyomorra gyakran mérhető ilyen érték, ez normális. 3 mmol/l alatti vércukorérték esetén beszélhetünk kórosan alacsony vércukorértékről. Éhgyomorra 6 mmol/l feletti érték már magasnak tekinthető. Étkezés után 1.5-2 órával normális esetben 7.5 mmol/l alatt van a vércukorérték.

A túlsúlyos, inzulinrezisztenciával bíró egyéneknél a tartós éhezés és a gyorsan felszívódó, finomított szénhidrátok fogyasztása kerülendő. 3-4 óránként javasolt összetett, lassabban felszívódó szénhidrát fogyasztása a vércukoresések elkerülése céljából.

Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

Kérdés: 2009. március 23., 23:06; Megválaszolva: 2009. március 23., 23:06
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra