Diabetes 2

Kedves Angelika! 4 napja tudtam meg, hogy 2-es típusú cukorbetegségem van. Az Endokrinológusom azt mondta, hogy ne ijedjünk meg, ez a stádium még visszafordítható. (A vércukorterhelésem eredménye: 9, 13, 14_fölötti cukor; 198, 240 fölötti inzulinszint) Anyával rákerestünk a betegségre a neten és sehol nem írják, hogy visszafordítható lenne. Akkor most meggyógyulhatok, vagy nem?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Diabétesz témában

Tisztelt Kérdező!

A vércukorterheléses értékei alapján valóban megállapítható a cukorbetegség ténye. Se az 1-es, se a 2-es tipusú cukorebetegség nem gyógyítható meg. Korai felismés esetén a 2-es tipusú cukorbetegség elején a testtömeg csökkentéssel, rendszeres fizikai aktivitással, megfelelő étrenddel (diétával) az inzulinérzékeynség javítható és a fenti életmód változtatások elegendőek, hogy a vércukorértékek a normális tartományba kerüljenek. Tehát még nem szükséges gyógyszeres terápia. A cukorbetegség ilyenkor továbbra is fennáll, de olyan stadiumban van, hogy elegendő az életmódváltoztatás. Ilyen esetben is fontos a vércukrok ellenőrzése, mert visszahízás, diétás kihágás stb. esetén ismét magas vércukrokat észlelhetünk, amely szükségessé teszi a gyógyszeres terápia bevezetését.

Dr. Laczkó Andrea diabetológus

Kérdés: 2009. február 27., 22:47; Megválaszolva: 2009. február 27., 22:47
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra