Hemoglobin A1 szint értéke

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Sajnos két vetélésem volt az elmúlt fél évben, ezért a nőgyógyászom vizsgálatokat kért, amiben vérvétel is szerepelt.

A Hemoglobin A1 értéke 7, 5 lett, azonban azt szeretném megkérdezni, hogy ez veszélyesen magas-e? A vérvétel napján ébredéskor teljesen kiment a fejemből, hogy nem szabad innom, ennem, és automatikusan ittam egy kis teát (cukros) . Ez vajon befolyásolhatta az eredményt annyira, hogy túlléptem a határértéket, vagy valóban a tea nélkül is magas lett volna az érték?

Az tény, hogy van rajtam súlyfelesleg, mert a 163 cm-mhez 75 kg vagyok, de nem sikerül lefogynom, pedig már több módszert is kipróbáltam.

Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg Szakértő válasza vetélés témában

Tisztelt Kérdező!

A HbA1C értéke 6, 4 %-ig normális, tehát a 7, 5 érték mindenképp magasnak tekinthető.Ez a laborerdmény nem az éppen aktuális, hanem az elmúlt 3 hnap átlagos vércukorértékét mutatja. Érdemes lenne cukorterheléses vizsgálatot végezni, hogy nincs-e háttérben cukorbetegség. A cukorbetegséggel együttjáró magasabb vércukorértékek mellett a kövérség is szerepelhet a vetélések mögött. Bármennyire is nehéz, de a fizikai aktivitás fokozására, gyakori kis étkezésekre van szükség, hogy a testsúlyát csökkentse.

Dr. Laczkó Andrea diabetológus

Kérdés: 2009. január 22., 10:44 ;Megválaszolva: 2009. január 22., 10:44
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
endokrinológia, vetélés-diabétesz
T.Dr úr/Dr nő! szeretném a véleményüket kérni.3 vetélésen vagyok tul, mind 3 esetében leállt a baba fejlődése az első 12.hétben.2.es tipusú...
Ingadozò vécukor és egyebek
Tisztelt Doktornő! 40 éves nő vagyok. 2 gyermekem van. A kicsi 7 éves.Minkét terhességem alatt terhességi diabéteszem volt. Mellette a tsh értékem...
Neuropáthia
T. Doktornő! Évtizedek óta 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Sajnos a betegség miatt a bal lábamat térd alatt amputálni kellett. A neuropáthiás...
Diabétesz, inzulin
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy ugye az elfogyasztott szénhidrátból, cukor lesz,ami a véráramba kerül, ezt a cukrot az inzulin...
Ajánlás kérése
Tisztelt Doktornő! 3 éve fennálló problémával fordulok Önhöz. Jobb bordaív alatti tompa nyomó érzés, ami jobb lábba sugárzik a lábfejemig. A...