• Izulinrezisztencia - eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 27 éves vagyok 5 éve szeretnénk már a férjemmel kisbabát, de ez idáig sajnos nem sikerült még teherbeesnem. A napokban már kértem Öntől tanácsot, de most ismét a segítségét szeretném kérni. A férjemmel együtt elmentünk inzulinrezisztencia vizsgálatra és ennek eredményével kapcsolatban kérném ki most a véleményét, kérném ki a tanácsát. Glucose terhelés 0 perc 4.40 mmol/l tartomány: 3.30 – 5.50 Glucose terhelés 120 perc 6.26 mmol/l tartomány: 3.30-7.80 Insulin terh 0 perc 15.48mIU/l tartomány: 2.60-24.90 Insulin terh 120 perc 125.10 mIU/l Köszönettel: Szabóné

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ez az inzulinválasz felveti az inzuluinrezisztencia lehetőségét. A jelen szakmai állásfoglalás szerint ilyen esetekben a testsúlycsökkentés, fokozatos fizikai aktivitás, többszöri kis adagú étkezés szükséges. A Metformin ilyen esetekben nem támogatott

        .Dr. Laczkó Andrea

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-02 20:14:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 09:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Ur! 53 eves cukorbeteg, magas vernyomassal kuzdo feefi vagyok. Napi 2-szer inzulint kapok, emelett gyogyszert is szedek a diabeteszre. Az utolso vizsgalatok kimutattak, hogy a szemem is sokat romlott, illetve a labam elkezdett erzeketlenne...
        Kedves Doktornő! Kérdésem lenne, hogy a kapott hárompontos vércukorterhelés utalhat e inzulinrezisztenciára? Éhgyomri glükóz:5,9,60perces:5,5, 120perces:4,9 Inzulin:6,7,Inzulin60perc:65,7,Inzulin120 perces:30,3. Válaszát köszönöm!
        Kedves Doktornő! Július eleji vérvizsgálati leletemnél a vércukor szintem 7,1 mmol/l volt. A háziorvosom javaslatára megismételt vérkép alapján a vércukorszint 7,4 mmol/l, a HBA1C 5,7. Szeretném megkérdezni az Ön véleményét, mert a...
        Kedves Doktornő! Inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam, becsülettel tartom a diétát, szoba biciklizem, kerékpározom.160 g szénhidrát engedett. Az étkezések után mért vércukor értékeim jók, elég sűrűn mérem. Merckformint javasolt...
        Tisztelt Tanácsadó! 2 éve inzulinrezisztenciám van.43 éves vagyok.Az elmúlt fél évben romlottak laborértékeim éhgyomri 8 ,ezért metformin 1000mg ot kaptam az orvostól napi 3mat.Az elmúlt 10 évben nem ittam alkoholt ,de a múlt hétvégén...
        Kedves Doktornő! Július eleji vérvizsgálati leletemnél a vércukor szintem 7,1 mmol/l volt. A háziorvosom javaslatára megismételt vérkép alapján a vércukorszint 7,4 mmol/l, a HBA1C 5,7. Szeretném megkérdezni az Ön véleményét, mert a...
        Tisztelt Doktornő! Ez év júniusában 6 hetes terhességem vetéléssel végződött. A 6 hetes kontrollon a nőgyógyászom mindent rendben talált. Ismert betegségem nincs, pajzsmirigy értékem:1,450 mIu/l . Anti-TPO 35,05 IU/ml. Vércukor terheléses...
        Kedves Éva, Ma voltam terheléses cukor vizsgálaton, nagyon úgy néz ki, hogy vagy IR-em lesz , vagy IGT-m. Házi mérővel párhuzamosan mértem, onnan gondolom. Az éhhomri jó lett, (4.9) de már az egy órás vércukor is 13 felett, másfél óra...
        Szép napot! Ma megkaptam a laborleletem a C peptid érték 1,5 kérdésem Terhesen inzulinos cukorbeteg voltam ennek 18 éve, milyenek az esélyeim? Az vagyok vagy leszek? Mit takar az eredmény? Köszönettel :Heni
        isztelt Doktor Úr/Nő! A páromnak(48 éves ffi) 3 éve volt egy pancreas resectios műtétje,melyből kifolyólag insulinos cukorbeteg lett, jelenleg 4x kell szúrnia magát 3×12 Novorapid, 1+ 30 E Tresiba degludek insulinra állitották át 1 hete eddig...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés