• Cukorbetegség összefüggések

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Van-e összefüggés az között, hogy étkezés után a vércukor 1O-ről 18-ra felmegy/ amikor 5 dkg sajtos pogácsát ettem meg és nem csináltam semmit csak egy megbeszélésen ültem /tehát nem mozogtam/ és az között, hogy könnyebben kapok szivinfarktust/ idén májusban már egy volt/. A reggeli vércukraim ha nem eszek éjjel 1 és 2 óra között akkor 6 és 7 között van. Mi a nagyobb veszély ha felmegy a vércukor és fent is marad vagy ha mozgás után lemegy? Naponta 1 órát tornászok. Este ha nem eszek édességet /tudom, hogy nem lenne szabad, de a diétás édességtől hasmenésem van laktóz intolerencia miatt/ akkor 7 és 8 között szokott lenni a cukrom. 57 éves vagyok 15 éve cukorbeteg tabblettás az inzulint nem fogadom el, kicsit vagyok kövér a bmi 27, 1

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt kérdező!

        Ha a vércukorértéke a normális tartományon felül van (étkezés előtt 5, 6 mmol/l, étkezés után 7, 5 mmol/l), akármitől is van, az  veszélyes, és növeli az infarktus kockázatát. Nemcsak diétára, de egyéb (gyógyszeres) kezelésre is szükség van. A diétás édesség és a sajtos pogácsa nem ajánlott Önnek. 

        A diétás édességben levő szorbit okozhat hasmenést. Déta, testsúlycsökkentés, fizikai aktivitás fokozása szükséges, azért, hogy csökkentse a szövődmények kialakulását, mint  az infarktus, veseelégtelenség, végtagamputáció. 

        Tegyen az egészségéért! Minden felelősség az Öné!

        Dr. Laczkó Andrea diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-13 10:56:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: