• Cukorbetegség és inzulinpumpa

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát. Személyes találkozóra sajnos nem tudunk sort keríteni, mert külföldön élek egy ideje, és nincs még orvosom, azért is írok az interneten. A reggeli vércukrom 12-14 között van, függeltenül attól, hogy mennyi lefekvés előtt. A kétszeri bázisinzulin adása az mit takar? És mi az az inzulinpumpa? Üdvözlettel: Szepesi Henrietta

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező!

        Fontos, hogy a reggeli inzulint legkésőbb 7 órakor adja be, amennyiben már reggel magas éhgyomri cukrot mér, megpróbálható az inzulin adásának előrehozása 6 órára vagy pedig ha este 21 órakor adja a Humulin N nevű bázisinzulint, annak a csúsztatása 22 órára. Az is fontos információ lenne, hogy hajnal 2-3-kor milyen vércukorértékeket mér, mert ha ez már magas, az esti inzulin dózisán lehet és kell emelni 1-2 egységet.

        Sok I. típusú cukorbetegnél szükséges nappalra is a Humulin-N nevű bázisinzulin adása, hogy az éhgyomri vércukor értékek a normál tartományba tarthatók legyenek.

        Az inzulinpumpa egy olyan mobiltelefon nagyságú készülék, amely folyamatos inzulinadagolást tesz lehetővé.

        Dr Laczkó Andrea  dibetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-09 21:31:52; Megválaszolva: 2011. július 28., 15:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: