Hirdetés
      • Diabetológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        15 éve vagyok cukorbeteg /tabblettás inzulint nem fogadom el/ sajnos sokszor nem tartom a diétát. Amikor valami édességet eszem nagyon felmegy a cukrom többször volt már 2O-s és a Hemoglobin Alc 9, 2. Tudom, hogy nagyon magasak értékek. Tegnap du fél 3-kor 2O, 1 volt és 5 kor már 1O, 2. nem csináltam semmit gyógyszert nem vettem be, csak kb fél liter vizet ittam meg /de nem egyszerre/ Azt természetesen tudom, hogy nem lenne szabad ilyen magasnak lenni, mert ez mindenképpen káros. Idén májusba már egy infarktust beszereztem más szövődmény még nincs. Kérdésem, hogy mi rongálja jobban az ereket, ha tartósan magas vagy fokozatosan lemegy a cukrom?

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség szövődményei témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az, hogy Önnek volt már szívinfarktusa arra utal, hogy a többi  erei is érszűkületesek. Az érszűkület, amennyiben nem kezelik olyan súlyos szövődményeket okoz, mint vakság, veseelégtelenség, végtagamputáció, impotencia. Ha már az inzulint nem fogadja el, legalább a diétát kellene tartania.

        Gondolja végig, hogy megéri-e, hogy nem figyel oda az egészségére! Későbbiekben sokkal komolyabb problémákkal kell majd szembenéznie. Az, hogy most inzulint kell szednie sokkal kisebb probléma, mint azok a szövődmények, amelyekkel később kell szembenéznie.

        Dr. Laczkó Andrea diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-28 10:25:07; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: