• Érdeklödés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        57 éves vagyok 13 éve cukorbeteg tablettás,mivel nem akarok inzulint, Sajnos a cukrom kissé magas, mert nem vagyok képes a diétát tartani. /15-17 körül van/ ha a diétát tartom és nem az édességet eszem akkor 6-7 illetve étkezés után 9-1O körül van. Szövödményem eddig "csak" idén májusba szivinfartktus volt. Kérdésem,hogy összefüggésben van-e ezzel,hogy a vas lement 6,7 és 7,7 -re de amikor májat és marhahust ettem akkor 1O,8 ra ment fel.Semmiféle vas gyógyszert nem szedek. A széklet vér januárban is és májusban is negativ volt, A vasat ugyan most nem nézték de az MCV 78,9 MCH 26,9 és az MCHC az jó volt 43O. Elképzelhető,hogy belső vérzésem lehet /semmi problémám nincs/? Köszönöm P-né

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A szérum vas szintnek se a cukorbetegséggel, se az infarktussal nincs ok-okozati kapcsolata. A szérum vas csökkenés hátterében esetleg nem-e történt valamilyen eszközös beavatkozás, ami során kisenbb vérvesztés történt? Kisebb vashiány esetén elegendő a vaskészítmény szedése. Azonban ahhoz, hogy ki lehessen zárni, hogy nincs-e a vérszegénység mögött gyomor-bélrendszeri vérzés vagy daganatos betegség, részletes kivizsgálásra lenne szükség.

         

         Dr. Laczkó Andrea belgyógyász-diabetológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-14 20:45:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 20:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: