• Tanácstalan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő.Ismét háborgatom cukorbetegségemmel,de öntől mindig jó tanácsot kapok.Sokkal többre jutottam Önnel,mint orvosommal.Inzulinnal kezelem magam napi 4-szer.Délben 5egység inzulin után cukor értékem nagyon változó.Két nappal ezelőtt ebéd után 10,2 volt,ma pedig 40 perc elteltével már remegtem és 3,6 volt az értékem.Mindkét nap dolgoztam,és egy zsemlét ettem,sajttal zöldséggel.Nem sportoltam többet stb.Reggelente is néha 8,néha 3,5.Számomra a dolog érthetetlen!Tudna tanácsot adni? Köszönöm türelmét!

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nehéz erre így válaszolni, hiszen fontos lenne tudni nemcsak az étkezés utáni, de az étkezés előtti vércukorértékeket is. Ha a vércukra jól be van állítva, akkor ugyanannyi evés és mozgás mellett az étkezés utáni vércukorértékeknek nem szabadna ennyire ingadoznia.

        Ezért közvetlenül étkezés előtt (éhgyomri), majd ezen étkezés után másfél órával is meg kellene mérnie a vércukrát, és ezt 3- 4 alkalommal megismételni (reggel, délben, este). Akkor van jól beállítva, ha az étkezés előtti vércukor  5,5 mmol/l körüli, és étkezés után 1,5 órával csak 1-1,5 mmol/l-t emelkedik.

        A 3-4 vércukor pár értéket küldje el, és a továbbiakat is megbeszéljük.

        Tisztelettel:

        Dr. Laczkó Andrea diabetológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-08 15:50:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 12:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: