• Tüneteim cukorbetegségre utalnak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olvasgatam mostanábban a cukorbetegség tünetei mert mostanábban elég roszul vagyok, és amiket olvastam az szinze mind jellemző rám vagyis az 1-es típusú, de még nem voltam vércukrot mérteni holnap fogok menni. Ha cukorbeteg vagyok akkor mit tegyek???? Le kell mondanom minden féle édességről meg ételről????

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező!

        Az, hogy mostanában gyakran rosszul van  jelezhet akár gyomor-bél renndszeri betegséget, akár vírusos fertőzést is. A cukorbetegség diagnózisának a kimondásához az éhomi vércukornak (ez azt jelenti, hogy 8 órával előtte nem étkezett) 7, 1 mmol/l-nek, az ún . glükóz tolerancia teszt elvégzése után a 2 órás értéknek 11, 1 mmol/l fölött kell lenni.

        Nem írja, hogy hány éves, de fiataloknál inkább az 1. típusú, újabb elnevezéssel inzulinfüggő, idősebb korban - főleg elhízáshoz kapcsolódóan - pedig  a 2. típusú vagy nem inzulinfüggő forma a gyakoribb. Előbbi esetben inzulin pótlása szükséges, a 2. esetben pedig gyakran a fogyás, életmódváltás a kezelés.

        De egyelőre ne aggódjon, várja meg a laboreredményeket, és ha még kérdése lesz írjon, segítünk.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-30 14:02:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 09:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: