• Tanácstalan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tsztelt válaszadó.2-es tipusu cukorbeteg vagyok,napi 4inzulinnal.Problémám az,hogy két evés közt nagyon lemegy a vércukrom.Orvosom szerint naponta háromszor kéne csak ennem,de nálam ez nem működik.Mondjuk délben beadom az inzulint,megebédelek,majd egy bő óra mulva 6-8között van a cukrom,de 2-3óra multán,elkezdek remegni,zsibbadni,és vércukrom 3körül van.Kereskedelemben dolgozom,ritkán van lehetőségem pontosan étkezni,de félek,hogy egyszer elájulok.Köszönöm,hogy meghallgatott!Szép napot!

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem írja, hogy milyen típusú inzulinkészítményt alkalmaz.

        Ha analóg rövid hatású (Humalog, Novorapid, Apidra) készítményt használ, nem szükséges a közti étkezés, elegendő a 3-szori főétkezés. Ha ebben az esetben 2-3 óra után a vércukorérték alacsony lesz, akkor az étkezések előtti inzulin mennyiségét kell csökkenteni ( 2 E-el).

        Amennyiben az étkezésekhez hagyományos rövid hatású inzulint használ (Actrapid, Humulin-R), akkor kellenek a közti étkezések , mit tízórai, uzsonna, pótvacsora, annak megelőzésére, hogy az étkezések utáni vércukor ne essen le.

         Dr. Laczkó Andrea diabetológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-01 14:34:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: