Vércukorszint

Tisztelt Doktornő, vércukorszintemmel kapcsolatban írok Önnek. Otthon mérve az alábbi adatokat kaptam: Éhgyomri: 6,3 30': 8,3 60': 8,1 120': 5,5 Ezen értékek alapján milyen következtetésre lehet jutni? Ez még nem tekinthető cukorbetegségnek? Sajnos túlsúllyal rendelkezem, amit mostani elhatározásomból le szeretnék adni rendszeres mozgással és helyes táplálkozással. Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza cukorterhelés témában

Kedves Kérdező!

Ez az eredmény a cukorbetegség előállapotának tekintendő!

Javasolt életmódváltás, tervezett testsúly csökkentés, cukormentes diéta tartása, rendszeres testmozgás bevezetése. Gyógyszeres kezelés is adható.

Üdvözlettel:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2021. április 01., 09:51; Megválaszolva: 2021. április 08., 19:11
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Fruktóz, rosszullét
Xultophy hasznalata
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés