mitől vörösödik?

Üdvözlöm! Kb.8 hónapja küzdök ezzel a jelenséggel,és nem tudom eldönteni mi lehet.Urológián többször voltam de csal legyintenek rá.A péniszem makkja és a fityma belső része,bellemeze szokott bevörösödni olyan 2,3 naponta.Eltűnik,visszajön.Próbáltam már sok mindent.Legutóbb egy PH semleges tusfürdőt vásároltam,amivel 1 hétig semmi vörösödés nem volt,de azt figyeltem meg egyik este ettem egy nagyon cukros süteményt,és másnap reggelre bevörösödött a pénisz bőre,beduzzadt...Nem tudom de lehet összefüggésben a cukros étel fogyasztással ez a jelenség? Használjam továbbra is a PH semleges tusfürdőt? Lehetséges kezdődő cukorbetegség? A vércukromat már többször mérettem de normális értéken volt mindig.Mit tegyek kedves Dr.nő? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza cukorürítés, balantitis témában

Üdvözlöm!

A vese cukorürítésének határa, az úgynevezett veseküszöb 10 mmol/l /l.Ha a vércukor értéke a veseküszöböt átmenetileg meghaladja, akkor megjelenik a cukor a vizeletben. A cukorürítés, gukózuria okozhat ilyen kellemetlen panaszokat. Ezért javaslom a cukorterhelés elvégzését, szükség szerint ezt követően életmód és sze. gyógyszeres kezelés bevezetését. A lokális, nem megfelelő kezelés csak árthat, ne használjon alkoholos, illetve illatosítóval kiegészített tusfürdőt, esetleg Canesten krémet átmenetileg.

Üdvözlettel:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2019. november 25., 14:04; Megválaszolva: 2019. november 29., 15:36
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés
Cukorterhelés eredmény