• mitől vörösödik?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm!Kb.8 hónapja küzdök ezzel a jelenséggel,és nem tudom eldönteni mi lehet.Urológián többször voltam de csal legyintenek rá.A péniszem makkja és a fityma belső része,bellemeze szokott bevörösödni olyan 2,3 naponta.Eltűnik,visszajön.Próbáltam már sok mindent.Legutóbb egy PH semleges tusfürdőt vásároltam,amivel 1 hétig semmi vörösödés nem volt,de azt figyeltem meg egyik este ettem egy nagyon cukros süteményt,és másnap reggelre bevörösödött a pénisz bőre,beduzzadt...Nem tudom de lehet összefüggésben a cukros étel fogyasztással ez a jelenség?Használjam továbbra is a PH semleges tusfürdőt?Lehetséges kezdődő cukorbetegség?A vércukromat már többször mérettem de normális értéken volt mindig.Mit tegyek kedves Dr.nő?Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Tänczer Tímea válasza a cukorürítés, balantitis témában

        Üdvözlöm! A vese cukorürítésének határa, az úgynevezett veseküszöb 10 mmol/l /l.Ha a vércukor értéke a veseküszöböt átmenetileg meghaladja, akkor megjelenik a cukor a vizeletben. A cukorürítés, gukózuria okozhat ilyen kellemetlen panaszokat. Ezért javaslom a cukorterhelés elvégzését, szükség szerint ezt követően életmód és sze. gyógyszeres kezelés bevezetését. A lokális, nem megfelelő kezelés csak árthat, ne használjon alkoholos, illetve illatosítóval kiegészített tusfürdőt, esetleg Canesten krémet átmenetileg. Üdvözlettel: Tänczer Tímea


        Kérdés: 2019. november 25., 14:04; Megválaszolva: 2019. november 29., 15:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: