Forduljak orvoshoz?

Tisztelt Doktor Nő! Érdeklődni szeretnék ezzel a lelettel, forduljak orvoshoz? Éhgyomri glucose 4, 9 mmol/I 60 perces glucose 5, 5 mmol/L 120 perces glucose 3, 4 mmol/L Inzulin 19, 9 mIU/L 60 perces inzulin 176, 4 mIU/L 120 perc inzulin 15, 4 mIU/L Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza inzulinrezisztencia témában

Kedves Kérdező!

Bár a cukorterhelés során mért vércukorértékei még a normál tartományban vannak, és a 120 perces érték még alacsony is. Az éhomi vércukor és inzulinérték alapján számolt HOMA index Önnél már 4 felett van, ami inzulinrezisztenciára utal, ami a 2-es típusú diabétesz " előszobája". Ebben az állapotban életmód-változtatással - diéta, rendszeres mozgás- lassítható sőt megállítható a diabétesz kialakulása. A közelmúltban egy metformin hatóanyagú gyógyszert is törzskönyveztek a diabétesz megelőzésére.

Mindenképpen érdemes felkeresnie a háziorvosát, hiszen a diabéteszhez magas vérnyomás, emelkedett vérzsír és húgysav értékek is társulhatnak, ami adott estben szintén kezelést igényelhet.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. november 26., 21:01; Megválaszolva: 2015. november 29., 18:36
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Terheléses vizsgálat eredményei
Tisztelt Doktornő! Fél éve nem esek teherbe, ezért végeztettem el egy átfogó vizsgálatot, melynek többek között a terheléses vizsgálat is része...
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktornő! A napokba inzulinrezisztencia vizsgálaton vettem részt. 160cm vagyok 57 kiló A kérdésem, hogy a terheléses eredmény jónak...
Inzulinrezisztencia szoptatás alatt
Tisztelt Doktornő! 27 éves vagyok, kb 1 éve derült ki pm alulműködésem, azóta Letroxot szedek rá, most már 100 mikrogrammot. Úgy tűnik bevált....
Inzulinrezisztencia vizsgálat...
Kedves Doktornő! Több hónapja tartó erős hajhullás miatt terheléses vércukor vizsgálaton vettem részt, melynek eredménye a következő:...