Van inzulin rezisztenciám?

A napokban csináltattam inzulinrezisztencia vizsgáltatot (éhgyomorra) , aminek az eredményei: Glucose terh. 0perc 3, 81mmol/l, 120perc 6, 08; Inzulin terh. 0perc 3, 41mIU/l, 120perc 45, 57mIU/l. Normálisak az értékeim? Van inzulin rezintenciám?

WEBBeteg Szakértő válasza cukorbetegség témában

Az inzulinterhelés 120. perces eredménye emelkedett értéket mutat (22-ig normális) . Így nagy valószínűséggel inzulinrezisztenciája van. Ez az állapot gyakran jár túlsúllyal, ebben az esetben fokozott fizikai aktivitás, gyakori kis étkezések javasoltak. Illetve tervezett teherbeesés előtt policisztás ovárium szindróma okozója is lehet.

Üdvözlettel:

Dr. Laczkó Andrea diabetológus

Kérdés: 2008. július 31., 10:58 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:10
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Magas vércukorszint
Merckformin XR 500 retard
Cukorbetegség kezelése
Magas vércukor reggeli után