• Alacsony vércukorérték-májbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly neztek reggeli vercukor szintet, ami 2 alatt volt! Mar jó ideje van úgy, hogy hirtelen nagy éhség tör rám, ami rosszullétet idéz elő pl.ájulást, remegést és érzem, hogy az eröm elhagy.De szerencsére volt lehetöségem rögtön ételhez jutni es akkor elmulik a rosszullét, és utána csak faradtság, kimerültség marad. Attol félek, ha olyan helyzetben tör rám és nincs lehetösegem ételhez jutni tiz percen belül akkor talán elájulok vagy nem is tudom mi történne velem! A baratnöm azt mondta biztos azert van ez igy mert leesik a cukrom!Lehetseges ez? hepatitisz c beteg vagyok es ebböl kifolyolag mar majcirrozis is kialakult.genotipus 1.Sajnos az interferon kezeles nem hasznalt!Tudom ,hogy ez a betegség okozhat cukorbetgseget is!Eddig meg orvosnak nem beszeltem erröl a problemarol! Kerem adjon tanácsot!

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt kérdező!

        A 3 mmol/l alatti vércukorérték, mely tüneteket is okoz alacsony vércukorértéknek minősül. Ennek több oka is lehet pl.

        1. Több inzulin termelődik a szervezetben vagy

        2. Ami Önnél valószínűbb, hogy a máj előrehaladt károsodása miatt a máj szénhidráttároló kapacitása csökken, ezért  fokozott fizikai aktivitás, éhezés, fertőző, lázas betegségben  nem képes a normális cukorellátásához szükséges cukorkibocsátásra. Ezért fontos lenne, hogy 3-4 óránként szénhidrátot vigyen be a szervezetébe! Legyen mindig Önnél cukortartalmú üdítőital vagy szőlőcukor!

        Üdvözlettel:  Dr. Laczkó Andrea diabetológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-25 14:09:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 07:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: