Milyen agyi vagy személyiségi elváltozásokat okozhat a gyakori hipoglikémiás rosszúllét?

Sok kóros alacsony vércukorszint esetén eszmélet vesztés, félrebeszélés, mikor azt sem tudom hogy kivagyok.Ha ez sokat megtörtént már az ember életében, várható-e agyi vagy személyiségi elváltozás? 1.5 éves koromtól vagyok cukorbeteg. Most 41 vagyok.Szövődmények nélkül!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ábel Tatjána válasza alacsony vércukorszint témában

Tisztelt Uram,

A kórosan alacsony vércukorszint nem csak az agysejtek működését ronthatja, zavarhatja hanem a szív működésére is igen nagy terhet jelenthet. A kóros vércukor esést összefüggésbe hozzák egyes szívritmuszavarok vagy akár a szívinfarktus kialakulásával is. Ezért a mai megítélés szerint legalább annyira el kell kerülni, mint a magas értékekeket.

Kérem keresse fel diabetológus szakorvosát a továbbiak megbeszélése miatt.

Üdvözlettel

Kérdés: 2013. november 26., 21:24; Megválaszolva: 2013. december 17., 07:23
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Vércukorérték
Emelkedett glükóz és orrspray
Inzulinrezisztencia
GDM - utógondozás
Cukorbetegség?
Tisztelt Doktornő! Covid fertőzés után elmentem pár vizsgálatot végezni, és közöttük volt a cukorterhelés vizsgálat is. Május 10-én volt....