Inzulinrezisztencia vagy nem?

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kóros hajhullás miatt voltam terheléses cukorvizsgálaton. Az inzulinértékeim a következők: 0' (éhgyomor): 5, 3 miU/L 60' terhelés: 12.1 miU/L 120' terhelés: 2.2 miU/L A glükóz értékeim pedig a következők: éhgyomor: 5.3 mmol/L 60' terhelés: 3.3 mmol/L 120' terhelés: 4.0 mmol/L Kérdésem az lenne, hogy okozhat gondot az, hogy az inzulinom 120 perc után ennyire alacsony? Illetve hogy a glükóz értékeim sem emelkedtek meg? Köszönettel: Zsuzsi

WEBBeteg Szakértő válasza IR témában

Kedves Kérdező!

A cukorterheléses vizsgálat eredménye rendben, a kalkulált inzulinrezisztencia érték is rendben. Normál körülmények között a vércukorszint nem emelkedik meg jelentősen a terhelés hatására.Ezek az értékek önmagukban nem feltétlenül kórosak, de a klinikai képpel kell együtt értékelni őket, azaz ki és mért kérte a vizsgálatot, mit várt az eddigi adatok ismeretében az eredményektől?

Kérdés: 2012. november 08., 12:44 ;Megválaszolva: 2012. november 10., 11:54
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
HOMA vizsgálat kiértékelése
HOMA IR érték
Tisztelt Doktor úr! Inzulin rezisztencia vizsgálaton voltam az elmúlt fél évben 2 alkalommal is. A második egy szigorú diétát követően (140 g...
Ingadozò vécukor és egyebek
Tisztelt Doktornő! 40 éves nő vagyok. 2 gyermekem van. A kicsi 7 éves.Minkét terhességem alatt terhességi diabéteszem volt. Mellette a tsh értékem...
Neuropáthia
T. Doktornő! Évtizedek óta 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Sajnos a betegség miatt a bal lábamat térd alatt amputálni kellett. A neuropáthiás...
Diabétesz, inzulin
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy ugye az elfogyasztott szénhidrátból, cukor lesz,ami a véráramba kerül, ezt a cukrot az inzulin...