Cukorbetegségtől hogy lehet fogyni?

38 éves nö vagyok, 107kg 169cm 4 gyermek édesanya.. Magas hipertoniával és diabeteas mellitusszal kezel a házi orvosom. A vérnyomásom 150/80-tol 180/90 ig ingadozik.egy hete roham mentö vitt be a korházba magas volt cukrom 15/mol mértek a mentösök a korházba pedig 17mol volt.ennek ellenére haza engedtek.idáig Merckformin tablettát szedtem az mellett 7.1-9.6között ingadozott a cukrom. az ügyeles orvos javasolt gyogyszerváltást Merkforátra 3x1000 et kell szednem.mellette szedek talliton 2x1valsatrant1x1 et házi orvosom meg duplázta az adagot. Ahogy váltotam gyogyszert nem vakaroztam a bugyi mentén 2 napig. Most meg sebesre vakarom magam de nem a hüvelyem viszked. A kérdésem az lenne hogy miaz amit ehetek de fogyak mellette.lábaim minden este bedagad be vizesedik.mivel viszeresek a lábaim a sebész szerint müteni kéne mert már ezt a fájdalmat nem birom elviselni viszont félek a mütétöl hogy emboliát kapok.mennyire befolyásolja a cukor a mütétet? ha valaha is le tudodk fogyni a cukrom is vissza áll a normál értékre? milyen kenöcsöt használjak a viszketés ellen? szégyellek elmenni a nögyögyászhoz.és van mikor édesség érzetem van de nem eszem az édességet mert nem igazán szeretem az édességet és nagyon szomjas és ez mitöl van? Köszönöm a mielöbbi válaszát Tisztelettel: Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Brasnyó Pál válasza cukorbetegség témában

Tisztelt Kérdező!

Ezek a magas vérnyomás és vércukorértékek miatt mindenképpen terápiamódosítás szükséges, de ezeket mindenképpen a kezelő diabetológussal kell megbeszélni. A terápiamódosítást befolyásolják a klinikai adatok. Megfelelő étrend mellett cukorbetegség esetén is lehetséges a fogyás. A nőgyógyászati panaszok hátterében is állhat a magas vércukorháztartás, de mindenképpen szükséges a nőgyógyászati vizsgálat

Dr. Brasnyó Pál
Dr. Brasnyó Pál Belgyógyász, nefrológus, diabetológus
Kérdés: 2012. október 16., 16:15; Megválaszolva: 2012. október 18., 06:39
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Magas vércukorszint
Merckformin XR 500 retard
Cukorbetegség kezelése
Magas vércukor reggeli után