Megfelelő az érték?

Tisztelt Doktor/nő! Ez évben csináltak a laborvizsgálatot, ekkor a glükóz értékem: 6, 1 volt, de a referenciatartomány 6, 4 volt. Utána egy másik vizsgálat folyamán a glükóz érték 5, 8 volt.Legutoljára étkezés után patikában: 5, 5 volt Viszont nagyon gyakran fáradtnak érzem magam, este homályosan látok, sokszor szédülök. Elképzelhető, hogy mégis cukorbetegségem van. Válaszát előre is köszönöm. Maradok Tisztelettel Szente Attila

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Brasnyó Pál válasza vércukorértékek témában

Kedves Kérdező!

A mért értékek még nem zárják ki egyértelműen a cukorbetegséget. Korrekt diagnózist vénás vérvétellel végzett cukorterheléses vizsgálat alapján lehet felállítani, ahol az éhgyomri érték mellett a 75 g glukóztartalmú folyadék fogyasztása után a 120 perces értéket is vizsgálják.

Dr. Brasnyó Pál
Dr. Brasnyó Pál Belgyógyász, nefrológus, diabetológus
Kérdés: 2012. szeptember 29., 13:46; Megválaszolva: 2012. október 01., 10:32
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Vércukor érték
TISZTELT DOKTOR UR, NO! Az lenne a kerdesem hogy eves utan 2 oraval mert vercukor ertek vissza kell jojjon az ehgyomri ertekre, vagy 7, 8-ig...
Magas cukor
Tisztelt Doktornő! 5 évvel ezelőtt kezdődött a pszichés problémám, több pszichés betegséget állapítottak meg nálam. Nyugtatót...
Vércukorérték
Emelkedett glükóz és orrspray
Inzulinrezisztencia