Cukorbetegség és laborvizsgálat

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nem rég derült ki, hogy cukorbeteg vagyok. Inzulinnal kezelnek és elküldtek laborvizsgálatra. A kérdésem az lenne, hogy a beutalón szerepel éhgyomri vércukor és étkezés után 90 perccel mérendő vércukor megállapítás. Akkor ebben az esetben a reggeli inzulin és a reggeli is kimarad? Úgy kell a laborba mennem? Válaszát várva, köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező,

Az éhomi (éhgyomri) vércukor esetén természetesen az első vérvétel előtt nem kell ennie (kivéve abban az esetben ha alacsony a vércukor érték akkor ne várja meg a laborvizsgálatot hanem fogyasszon pl.: cukros vizet, szőlőcukrot, de ebben az esetben új időpontot kell egyeztetnie) . Vigye magával a reggelit, az inzulint, az első vérvételt követően kell beadni az inzulint illetve reggeliznie a szokott módon, majd 90 perc elteltével ismételt vérvétel fog történni.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. augusztus 14., 12:21; Megválaszolva: 2012. augusztus 19., 14:18
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Okozhatja-e cukorbetegség ezeket a...
Magas vércukorszint
Merckformin XR 500 retard
Cukorbetegség kezelése
Magas vércukor reggeli után