Kell e szedni gyógyszert erre az inzulinszintre?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Abban szeretném a véleményét kérni, hogy az én inzulin szintemet kell e gyógyszeresen kezelni? az eredményeim: Ciklus 3.nap 16.nap. 29.nap TSH: 0, 194 FT4: 11, 84 hTGAb <20 aTPO 12 FSH 6, 7 4, 0 2, 7 LH: 1, 5 6, 3 1 E2 211 400 540 PRL 68, 5 348 157 Prog <0, 64 21, 8 Testo <0, 69 17OPH 0, 7 SHGB 86 Cortisol 417 ACTH 15 DHEAS 2, 8 OGTT vc: 0: 4, 4 60: 7, 7 120: 5, 8 Inzulin: 0: 8, 5 60min: 86, 1 120 min: 63 chol: 6, 4 Trigl: 1, 6 Nyaki UH. bal lebeny alsó pólusában 5 mm es echoszegény göb Sella MR: a sella a kp.vonalban kissé mélyebb, fölötte a hypophysis állományban ventrálisan 4 mm-es, mérsékelt alacsonyabb jelű terület, mely iv. k.a. beadása után halmozgásban mérs elmarad. A leletem ennyi.. a panaszom, hogy gyakran van szapora szivdobogásom ilyen kor 125/min..általában pedig 100/min. A bajusz, áll és comb belső oldalán erős fekete szőrnövekedésem van, izzadás és zsiros arcbőr. Csípőn és hónaljban fehér színű striák vannak Fogamzásgátlót 1995-2007-ig szedtem ciklusrendezési célból, azóta nem szedem.. 30 napra szokott megjönni rendesen. 2009-ben conisatio történt CIN 3 szövettannal Terhességgel még most szeretnék próbálkozni... ha esetleg szükség lenne gyógyszerre ésszerű lenne előbb próbálkozni teherbeeséssel és csak utána gyógyszer? De lehet felesleges ez a kérdés, mert nincs is szükségem gyógyszeres terápiára. Válaszát nagyon köszönöm! 63 kg és 158 cm vagyok

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

Koleszterinszint magasabb, amit zsírszegény diétával lehet orvosolni. A többi eredmény nem tér el jelentősen a normális tartománytól. Kicsit eltérő pajzsmirigy funkciós vizsgálatai nem adnak magyarázatot pulzusproblémáira, ezét javaslom, hogy a TSH, fT4 szint mérést ismételtesse meg és keressen fel kardiológust.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. július 01., 09:21; Megválaszolva: 2012. július 02., 17:24
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés
Cukorterhelés eredmény