Félek elkezdeni a terápiát!

Tisztelt Doktor úr/nő! Problémám a következő: Endokrinológus kezel egy éve Hashymoto típusú pajzsmirigy betegséggel. A legutóbbi kontroll egy hete volt. Miután végignézte az általa kért laboreredményeimet legnagyobb megdöbbenésemre kijelentette, hogy cukorbeteg vagyok. Ezt azzal indokolta, hogy a HbA1c: 7, 4%, HbA1CM: 57, 4mmol/mol. Erre azonnal felírt nekem Janumet nevű tablettát napi 1-et, plusz a Victoza nevű injekcióból napi 1.2-t., + diéta. Hozzá teszem, hogy cukrász a foglalkozásom. A gondom csak annyi, hogy néhány napja kiváltottam a cukormérő készüléket, mellyel az elmúlt napok során meglepetésemre inkánb alacsony értékeket mértem. Pl: ébredéskor: 1, 4 mmol, reggeli után másfél órával volt 4, 5-majd délután ebéd után másfél órával szintén megint 1, 4-es értéket mértem. Közben szinte egész nap nagyon szoktam szédülni, remegni, ingerlékeny és ideges vagyok. Mindezek után, az egészet nagyon ellentmondásosnak találom, nem tudom, hogy most akkor tényleg cukorbeteg vagyok és kezdjem el a tabletta szedést a Victoza injekcióval, vagy esetleg várjak még. Teljesen össze vagyok zavarodva, félek, hogy esetleg elindítok a gyógyszer szedéssel egy visszafordíthatatlan folyamatot.Szeretném kikérni az ön véleményét erről.! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza kóros vércukorértékek témában

Tisztelt kérdező!

Azt javasolnám, hogy a vércukormérő készülékkel készítsen egy napi vércukorprofil méréssorozatot. Étkezések előtt és utána 1, 5 órával mérje meg a vércukor értékeit. Ezzel keresse fel a diabetológus szakorvost és beszélje meg a teendőket és a kétségeit.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. június 17., 16:53; Megválaszolva: 2012. június 25., 20:13
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra