Van inzulin rezisztenciám?

Tisztelt Doktornő, Az lenne a kérdésem, hogy valóban tartanom kell-e az inzulin rezisztenciára vonatkozó diétát életem végéig. 5 és fél hónapja szültem. van egy kis pajzsmirigy túlműködésem a szülés miatt. az endokrinológus szakorvos állapította ezt meg a részletes vérvételi eredményekből. viszont csináltatott egy cukorterheléses vizsgálatot is, melynek eredménye a következő. 0 perces vércukor: 5, 0 mmol/l, 120 percs vércukor 4, 5 mmol/l. 0 perces inzulin: 4, 9 mIU/l, 120 perces inzulin: 9, 3 mIU/l. ezen eredmények alapján inzulin rezisztenciám is van? a kérdésem, hogy mennyire kell a diétát komolyan vennem, illetve, hogy ha a pajzsmirigy probléma helyreáll, akkor lehetséges-e, hogy ez a probléma is visszaáll. nagyon várom a válaszát.előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

Vércukor szintjei normálisak. Inzulinszintek nem tűnnek magasnak, viszont nem ismerem az ön laboratóriumának a referencia tartományait. A diéta, amit előírtak önnek egy kiegyensúlyozott étrend. (gondolom) Amennyiben önnek van túlsúlya, ennek leadásában segíteni fog. Javasolnám a betartását, hisz semmit nem veszít vele, csak a súlytöbbletét. (ha van)

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. április 19., 17:01; Megválaszolva: 2012. április 23., 20:40
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra