• Glükóz terhelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 5 pontos glükóz terhelésem volt, az értékeim: 0': 5, 1 (referencia érték: 3, 8-6, 0) 30': 6, 9 60': 4, 5 90': 3, 8 120': 4, 9 Azt az információt kaptam, hogy terhelésnél a 60 perces értéknek kell a legmagasabbnak lennie majd ezt követően a vércukor szintnek egyenletesen kellene csökkennie. Ehhez képest az én esetemben a 90 perces érték hirtelen esik le 3, 8 mmol/l szintre, majd megint visszatér a 120. percben 4, 9 mmol/l értékre.Kérdésem az lenne, hogy ennek mi lehet az oka, mit jelenthet ez? Köszönöm válaszát! Tistztelettel, Heni

        Dr. Fáklya Mónika válasza a glükóz terhelés témában

        tisztelt kérdező! Az ön glükóz eredményei normálisak. Nincs oka aggodalomra.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2012. április 18., 16:26; Megválaszolva: 2012. április 19., 19:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: