• Cukorbetegség oka

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjem 2 típusú cukorbetegségben szenved. Két éve napi 4 x inzulinozza magát. Hozzá kell tegyem, hogy ő 172 cm és 60! kg. 36 éve dolgozik fogyatékos intézményben, imádja a gyerekeket és végtelen türelemmel és odaadással foglalkozik velük. Mi is 36 éve élünk együtt és sajnos volt egy házasságon kívüli kapcsolatom, ami 2 évig tartott és őt ez akkor nagyon felzaklatta, teljes joggal. 22 évvel ezelőtt történt. Sajnos azóta sem tudja magában ezt helyretenni, hiába mondom neki, hogy őt szeretem és senki mást. Nagyon jól megvagyunk egymással de időnként be-be szólogat. Amióta cukorbeteg lett, azóta megkaptam az igazi "nagy pofont", hogy én tettem őt tönkre, azért lett cukorbeteg. Ezt ő véresen komolyan is gondolja. Kérdésem, bár tudom, hogy sok betegség lelki dolgokból alakul ki, de Önök szerint is én vagyok a hibás, mert nekem ez nagyon fáj. Mert én miért nem lettem beteg mikor ő tette ugyanezt velem nem is egyszer? Tehát lehet-e neki ez pszichésen az oka, mert senkinek nem volt a családjában cukorbetegsége és a vékony testalkata miatt sem mondaná rá senki, hogy neki ilyen betegsége van. Köszönöm a segítséget, mert így tisztaképet kaphatunk mindketten végre, hogy ez lehetett e az oka?! Köszönöm a segítséget. Üdv: Fné TE

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a cukorbetegség, stressz témában

        Kedves Kérdező! A cukorbetegségnek nem oka a házasságtörés. A hosszan tartó folyamatos stressz (főként munkahelyi, vagy anyagi) fokozhatja az érzékenységet erre a betegségre is, de a genetikai hajlam sokkal fontosabb tényező. Az, hogy a férje nem tud magának megbocsátani az ő személyiségében utal valami problémára. Jó lenne, ha el tudnának menni párterápiára, mert még sok szép év állhatna maguk előtt, ahol nincsenek jelen a múlt árnyékai. Ennek a levélnek a tartalmát ne hozza fel a férje előtt, mert az további bizalmatlansághoz vezetne, csak nyugodjon meg, és oszlassa el a bűntudatát. Próbálja meg, hogy külső segitséggel rendezik végre ezt az elhúzódó házassági válságot. Fontos kérdés, hogy a párja nem impotens -e, mert ez a probléma mindig fenntartja a bizalmatlanságot. Itt pedig segithet az urológus.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. április 12., 17:21; Megválaszolva: 2012. április 15., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: