• Cukorbetegség - terheléses cukorvizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 42 éves vagyok és hónapok óta küzdök balanitis-szel és HPV-vel. A bőrgyógyász által javasolt kezelések eddig nem vezettek eredményre. Olvastam, hogy a balanitis az 1.-es típusú cukorbetegség jele is lehet. A nemrég készült általános laborleletem eredményei azonban nem utalnak erre: az általános vizelet cukortesztje negatív, és az éhgyomri vércukorszint értéke 4, 22 mmol/L volt. Ráadásul elég vékony is vagyok (180 cm/58 kg). Az lenne a kérdésem, hogy ezen tényezők ismeretében van bármi esélye nálam a cukorbetegségnek, illetve hogy érdemes lenne-e étkezés utáni vércukorszint-méréseket is végezni vagy esetleg egy terheléses cukorvizsgálatra elmenni? Üdvözlettel: Tóbiás

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbeteg témában

        Kedves Kérdező! Az eredmények alapján nincs értelme további vizsgálatoknak a diabetes ügyében, mert ezek az eredméynek nem utalnak 1es típusú diabetesre.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. április 06., 09:03; Megválaszolva: 2012. április 10., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: