• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó! Sikerült találnom egy nőgyógyászt, aki végre nézetett egy teljes hormonpanelt, cukrot, inzulint. Megírnám az eredményeim, kérem mondja el véleményét a lelettel kapcsolatban! Tavaly okt. óta Mercformint szedek. Éhgyomri cukor 5, 4mmol/l referencia érték 3, 6-6, 1 terheléses 60' 10, 0mmol/l 3, 6-6, 0 x-l jelölve terheléses 120' 9, 7mmol/l 3, 6-6, 0 x-l jelölve glukóz kimutatás vizeletből negatív aceton kimutatás vizeletből negatív inzulin meghatározása 60' érték 37, 95mU/ml (nem adtak meg ref.értéket) inzulin meghatározása 7, 6mU/ml 2, 6-26, 0 FSH érték 4, 3mU/ml referencai érték 3, 4-33, 4 LH 18, 1mU/ml 0, 0-0, 1 (ez itt furcsa nekem! ) elég kimagaslónak tűnik az érték, mégsincs megjelölve a lapon Prolaktin meghatározás érték 8, 4ng/ml ref.érték 9, 7-208, 5 (ez sincs megjelölve, pedig el sem éri a min. értéket....) Thyreotrop hormon meghatározás 1, 845mIU/ml 0, 550-4, 780 T4 1, 03ng/dl 0, 89-1, 76 T3 3, 15pg/ml 2, 30-4, 20 Reggeli kortizol 12, 8mg/dl (nem adtak meg ref.értéket) Ösztradiol meghatározás 78, 92pg/ml (nem adtak meg ref.értéket) Tesztoszteron meghatározás 2, 38 nmol/l 0, 50-2, 60 Megjegyzésbe még ennyit írtak: Poct éhgyomri glucos: 5, 6mmol/l Kérem, legyen szíves írja meg mit javasolna? Tartom a diétát és a cukorterheléses eredményem ennek ellenére ijesztő. Amíg nem állnak helyre a hormonjaim nem szeretnék babát. Nem szeretnék egy újabb vetélést átélni.:( Mit tehetnék még a diéta, a torna mellett? Kezdek elkeseredni. 2009 óta szeretnénk babát, de nem látom az út végét... Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség, hormonpanel témában

        Kedves Kérdező! Az eredmények alapján a gyógyszer adagjának módosítása szóba jön, mivel a vc értékei magasabbak, ez segíthet abban, hogy rendeződjenek az értékei. Egyéb hormoneltérése nincs. Mivel látatlanban nem lehet terápiát javasolni, kérem beszélje meg személyesen a metformint beállító orvosával, hogy mit javasolna az Ön számára legideálisabb terápiának.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 23., 13:14; Megválaszolva: 2012. március 27., 07:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudni, hogy az alábbi laboreredmény alapján valóban indokolt-e Adimet 1000mg napi fél szem szedése, vagy elegendő lenne komolyabb életmódváltás? Éhgyomri serum glucos 6,4 mmol/L 30 perces eredmény 9,4...
        Tisztelt doktor Nő,Úr! A cukorbetegség alatti esetleges ízérzékelés megváltozásával kapcsolatban kérdeznék. Lehet esetleg olyan fokú hogy ne lehessen megkülönböztetni a normál és a light colát? Válaszát előre is köszönöm, szép...
        Tisztelt Doktornő! 2-es típusú cukorbetegségem van, és most új gyógyszereket írtak fel a számomra, azonban nem világos, hogyan is kellene szednem őket. A Merckforminból 2x1-et rendelt a belgyógyász, úgy, hogy egyet reggel, egyet pedig este...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi terheléses vércukoreredémnyekkel kapcsolatban kérném tanácsát. Ez inzulinrezistenciának számít, szükséges vele felkeresnem endokrinológust vagy elég az étkezésre és a sportra való odafigyelés? Vércukor 0...
        Tisztelt Főorvos Asszony! Édesanyám egyedül élő, 84 éves, I. típusú cukorbeteg. Orvosi előírásra naponta 2x kell inzulint beadnia, reggel 26, este 14 egységet. A reggeli beadásokkal nincs probléma, hétköznaponként gondozó, hétvégén a...
        Inhalacios Inzulin utan erdeklodnek, tudnak e olyan orvost Magyarorszagon, aki ezzel foglalkozik, esetleg megtudjak e mondani, hogy Magyarorszagon be lehet e szerezni? Egy baratom (kozepkoru ferfi) tufobias, nem kepes szurni magat es emiatt nem is tudja...
        Tisztelt Doktor Ur! 53 eves cukorbeteg, magas vernyomassal kuzdo feefi vagyok. Napi 2-szer inzulint kapok, emelett gyogyszert is szedek a diabeteszre. Az utolso vizsgalatok kimutattak, hogy a szemem is sokat romlott, illetve a labam elkezdett erzeketlenne...
        Kedves Doktornő! Kérdésem lenne, hogy a kapott hárompontos vércukorterhelés utalhat e inzulinrezisztenciára? Éhgyomri glükóz:5, 9, 60perces:5, 5, 120perces:4, 9 Inzulin:6, 7, Inzulin60perc:65, 7, Inzulin120 perces:30, 3. Válaszát köszönöm!
        Kedves Doktornő! Július eleji vérvizsgálati leletemnél a vércukor szintem 7, 1 mmol/l volt. A háziorvosom javaslatára megismételt vérkép alapján a vércukorszint 7, 4 mmol/l, a HBA1C 5, 7. Szeretném megkérdezni az Ön véleményét, mert a...
        Kedves Doktornő! Inzulinrezisztenciát állapítottak meg nálam, becsülettel tartom a diétát, szoba biciklizem, kerékpározom.160 g szénhidrát engedett. Az étkezések után mért vércukor értékeim jók, elég sűrűn mérem. Merckformint...