• Vérvétel eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó! Sikerült találnom egy nőgyógyászt, aki végre nézetett egy teljes hormonpanelt, cukrot, inzulint. Megírnám az eredményeim, kérem mondja el véleményét a lelettel kapcsolatban! Tavaly okt. óta Mercformint szedek. Éhgyomri cukor 5, 4mmol/l referencia érték 3, 6-6, 1 terheléses 60' 10, 0mmol/l 3, 6-6, 0 x-l jelölve terheléses 120' 9, 7mmol/l 3, 6-6, 0 x-l jelölve glukóz kimutatás vizeletből negatív aceton kimutatás vizeletből negatív inzulin meghatározása 60' érték 37, 95mU/ml (nem adtak meg ref.értéket) inzulin meghatározása 7, 6mU/ml 2, 6-26, 0 FSH érték 4, 3mU/ml referencai érték 3, 4-33, 4 LH 18, 1mU/ml 0, 0-0, 1 (ez itt furcsa nekem! ) elég kimagaslónak tűnik az érték, mégsincs megjelölve a lapon Prolaktin meghatározás érték 8, 4ng/ml ref.érték 9, 7-208, 5 (ez sincs megjelölve, pedig el sem éri a min. értéket....) Thyreotrop hormon meghatározás 1, 845mIU/ml 0, 550-4, 780 T4 1, 03ng/dl 0, 89-1, 76 T3 3, 15pg/ml 2, 30-4, 20 Reggeli kortizol 12, 8mg/dl (nem adtak meg ref.értéket) Ösztradiol meghatározás 78, 92pg/ml (nem adtak meg ref.értéket) Tesztoszteron meghatározás 2, 38 nmol/l 0, 50-2, 60 Megjegyzésbe még ennyit írtak: Poct éhgyomri glucos: 5, 6mmol/l Kérem, legyen szíves írja meg mit javasolna? Tartom a diétát és a cukorterheléses eredményem ennek ellenére ijesztő. Amíg nem állnak helyre a hormonjaim nem szeretnék babát. Nem szeretnék egy újabb vetélést átélni.:( Mit tehetnék még a diéta, a torna mellett? Kezdek elkeseredni. 2009 óta szeretnénk babát, de nem látom az út végét... Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség, hormonpanel témában

        Kedves Kérdező! Az eredmények alapján a gyógyszer adagjának módosítása szóba jön, mivel a vc értékei magasabbak, ez segíthet abban, hogy rendeződjenek az értékei. Egyéb hormoneltérése nincs. Mivel látatlanban nem lehet terápiát javasolni, kérem beszélje meg személyesen a metformint beállító orvosával, hogy mit javasolna az Ön számára legideálisabb terápiának.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2012. március 23., 13:14; Megválaszolva: 2012. március 27., 07:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 55 éves nő vagyok, 165 cm magas és 57 kg, sportos testalkatú. A most 25 éves fiammal terhességi cukorbeteg voltam, azóta nem volt gondom. Évente végeznek laborvizsgálatot nálam és először 2017-ben lett magas az éhgyomri...
        Tisztelt Webbeteg! 18 hetes kismama vagyok. Ir diagnózissal, 42-es BMI-vel. Évek óta 160gr ch diétát tartok, több-kevesebb sikerrel.A terhességem óta igyekszem minnél pontosabban betartani.Korábban 2x 1000 mg Meckformint szedtem amit a 12. héten...
        Kedves Doktornő! 20 hetes kismama vagyok, 4.babámat várom. Otthon méregettem a cukrom, s mivel mértem rossz értékeket.. (7.8-8 evés után 1 órával) így elmentem korai terhelésre 16 hetesen. Ennek az eredménye: Megnevezés / Test Érték /...
        Tisztelt Doktornő! Feleségem szülés után let cukorbeteg. Immár 23 éve. Az utóbbi időben nem tudja kontrollálni a cukorszintjét. Főleg az éjszakákkal van probléma. Hónapok óta éjszakánként többször felébreszt hogy neki magas a cukra és...
        Nem Magyarországon kaptam a kezelést, de egy tályogra deflazacorte tartalmú szteroidot kaptam amit 5 napig 2x 30 mg szedtem. Nagyon sok rosszat olvastam róla. Soha semmi bajom nem volt, egészséges vagyok, de a kérdésem az, hogy ez a szteroid ennyi...
        Üdvözlöm! 47 éves, 162cm magas, 118kg.os nő vagyok. Nagyon sokat diétáztam, fogyóztam már életemben, volt hogy több kiló is lement, de vissza is jött. 4 éve diagnosztizáltak nálam Oddi spinchter szindrómát. Kb 3 éve eszek nitromint 2,6...
        Kedves Doktornő/Doktor úr! 2020.07.16-án született meg a kislányom. A várandósság alatt kialakult nálam a terhességi cukorbetegség. A 24. heti kötelező terheléses cukorvizsgálaton a 120 perces értékem 7,9 lett. Korábban pedig enyhe...
        Tisztelt Válaszadó! A 16 éves unokaöcsémnél 2. osztályos, vagyis 7 éves korában diagnosztizálták a cukorbetegséget. A jelen tünetek meg kb. március-április óta állnak fent. Ortopédián 4, reumatológián 3 alkalommal (legutóbb éppen az...
        Tisztelt Doktornő! Olyan problémám lenne, hogyha nem eszem 2-3 óránként, elkezdek remegni, gyengülni, homályosan látni stb. A városomban járok belgyógyászhoz, aki csináltatott 2 lépéses terheléses vizsgálatot + inzulint is nézte. Azok...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A 24 öcsémnek a napokban diabéteszes kómája volt. 6 éve inzulinos cukorbeteg, nagyon odafigyel a táplálkozásra, rendszeresen sportol, betartja az injekciókat stb. Tegnap mégis véletlenül 30 egység inzulin helyett...