• Cukorbetegség és Gilbert-kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett! Tavaly szeptemberben Gilbert kórt diagnosztizáltak nálam minden értékem jó volt csak a bilirubinom volt 37-es értéken a cukrom 4.4 volt. November környékén mivel édesanyám cukros néha nekünk is megméri a cukrunkat és akkor éhgyomorra 5.6 volt. Egy hete megmérte, igaz délután legalább 4 dannon gyümölcsös yoghurtot ettem és este fél kilenckor megettem egy fél csomag pilóta kekszett meg egy öt szem vaniliás karikát másnap reggel éhgyomorra 6.6 volt a cukrom utána megettem 4 db sajtos kiflit meg kb. 3-4 dl tejet és két óra múlva pedig 8.7 volt a cukrom. Nincsen semmi baj a közérzetemmel, nem érzem magam fáradtnak.Tudom, hogy mivel a családban van cukorbeteg hajlamos vagyok rá. A kérdésem az lenne, hogy a cukor értékeim betudhatóak a nassolásnak vagy ezek az értékek ilyen körülmények között is rossz?

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbeteg témában

        Kedves Kérdező! Értékei nem diabetesre, de a szénhidrátanyagcsere zavarára utalnak, emiatt egy megfelelő módon kivitelezett kivizsgálás (OGTT) indokolt. Kérem keresse fel háziorvosát ezügyben.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 20., 18:49; Megválaszolva: 2012. március 21., 16:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: