• Inzulinrezisztencia kérdése lombikprogram előtt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő, a 3 pontos vérvételem a következő eredményt hozta: glükoz0: 5, 4, 60 perces: 4, 7, 120 perces: 4, 5 inzulin0 3, 7, 60 perces: 29, 5, 120 perces: 15, 1. A leletemet két endokrinológus is véleményezte: az egyik szerint inzulinrezisztens vagyok, a másik szerint pedig nem. (Normál a testsúlyom.) Mivel kisbabát szeretnénk, s lombikprogram előtt állok, a nőgyógyászom tanácsára 2X750 Merkformint szedek. (Diétás oktatáson is voltam, s most aszerint élek.) Szeretném megkérdezni, hogy Ön melyik szakvéleménnyel ért egyet, illetve egyet ért-e a Merkformin-terápiával? Válaszát előre is hálásan köszönöm! R. Borbála

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérdező! A vércukoreredményei rendben vannak. Inzulinszintjei is (norm. max 45 mU/ml lehet az érték). Ezek alapján nem inzulinrezisztens és én a Metformin adásdát sem javaslom.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. március 12., 22:33; Megválaszolva: 2012. március 13., 12:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: