• Miért nem viszi le a gyógyszer a vércukorszintet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        1993-ban pajzsmirigy alul működést diagnosztizáltak nálam. 2007-ben a jobboldali mellékvesémet el kellett távolítani egy jóindulatú daganat miatt. ELŐTTE EGY KICSIT MÁR EMELKEDETT VOLT A VÉRCUKORSZINTEM, de ez a műtét után helyre állt. Félévente jártam ellenőrzésre és mindig normális vércukorszintet mutatott az eredmény.Tavaly májusban már emelkedett volt a vércukrom és a házi orvos mercformint írt fel. Nem vitte lejjebb a vércukorszintet de hasmenést okozott. Abbahagytam, de az értékek továbbra is emelkedettek voltak. Ekkor a háziorvos mrcformin xr- t írt ami megint nem hozta a várt eredményt akkor minek szedjem ha inkább csak több lesz a vércukorérték? De az orvos továbbra is próbálkozott onglyza nevű gyógyszerrel. megint csak felfelé ment a vércukrom. megint abba hagytam. A házi orvos meg csak azt akarja hogy szedjem! De hát minek? Egyre csak több értéket mérek, Most mercformin xr 500mg-ot szedek a cukrom egyenesen felfelé halad, tartom a diétát. Reeggel 11 az érték a hb1ac 8, 9. Nem tudom mitévő legyek? Várom válaszukat Tisztelettel

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbeteg témában

        Kedves Kérdező! Diabetes esetén nagyon sok kezelési lehetőség van, első lépés a metformin, de ha ez nem elegendő, lehet kombinálni, váltani vagy akár inzulinra is átállni. Az gondolom, mivel az eredményei, beleértve a HbA1C szintet is, nem jók, érdemes lenne beutalót kérnie diabetológiai szakrendelésre, vagy akár magánúton elmennie egy ilyen rendelésre. Ott részletesen megtudják beszélni, melyik terápia az Ön számára a legmegfelelőbb.


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2012. március 11., 17:20; Megválaszolva: 2012. március 12., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: