Laborlelet alapján lehetek inzulinrezisztens?

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Szeretném megtudni, hogy Ön szerint van -e inzulinrezisztenciám? Ha igen akkor szükséges -e gyógyszert szednem? Egy sikertelen lombikon vagyok túl és szeretnék menni a következőre. Két endokrinológusnál jártam és eltérő véleményeket kaptam. Teljesen tanácstalan vagyok. Terheléses értékeim a következők. Glükóz 0perces 4, 9mmol/L 60perces 6, 4mmol/L 120 perces 4mmol/L. Inzulin 0perces 8mIU/L 60perces 60, 4mIU/L 120perces 29, 4mIU/L Válaszára várva, köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

Kedves Kérdező! Az eredményei rendben vannak, Ön nem inzulinrezisztens. A 60 perces értéke minimálisan emelkedett (45 helyett 60), de a jó vércukorértékekkel együtt ez nem jelent inzulinrezisztenciát.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. február 23., 13:20; Megválaszolva: 2012. február 25., 14:00
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra