• Inzulinrezisztencia -- indokolt szednem a felírt gyógyszert?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Nő! Márciusban leszek 38 éves. Első gyermekért küzdünk a párommal. 167 cm magas, és 62 kg súlyú vagyok. Most derült ki, hogy a 2. lombikunk sem sikerült. (24 petesejtet sikerült leszívni, 17 termékenyült meg, 6-ot tudtak továbbvinni 5 naposig, kettő lett visszaültetve, és 4 lett fagyasztva. Most a fagyasztott beültetésre készülünk, de előtte tisztázni szeretném, hogy van-e IR-em). A terheléses eredményemmel már több endokrinológust is megkerestem, de eltérő a véleményük abban, hogy IR-es vagyok-e. Az egyik orvos idén január elején írt fel napi 2x1 Eucreas nevű gyógyszert, amit ha összejön a terhesség a 12. hétig kellene szednem. A nőgyógyászom szerint ezt a gyógyszert terhesség alatt nem szabad szedni, így nem mertem elkezdeni a lombik előtt. Mivel nem sikerült a lombik, felmerült ismét, hogy elkezdjem-e szedni a gyógyszert. A két terhelés között, az októberi előtt 1, 5 hónapig 180-as diétát tartottam, és mozgást iktattam be az életembe. Valamennyit talán javult az eredmény. 2011. 07. 06. Glükóz 0’: 5, 1 mmol/L Glükóz terhelés 60': 8, 6 mmol/L Glükóz terhelés 120': 6, 1 mmol/L Inzulin: 6, 1 mlU/L Inzulin terhelés 60': 53, 0 mlU/L Inzulin terhelés 120': 30, 9 mlU/L 2011. 10. 13. Glükóz 0’: 4, 8 mmol/L Glükóz terhelés 60': 7, 2 mmol/L Glükóz terhelés 120': 6, 1 mmol/L Inzulin 0’: 3, 7 mIU/L Inzulin terhelés 60': 43, 6 mIU/L Inzulin terhelés 120': 32, 7 mIU/L Ön szerint IR-es vagyok-e, és indokolt-e szednem a felírt gyógyszert? A választ előre is köszönöm. Üdvözlettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a inzulinrezisztencia témában

        Kedves Kérező! Ön jelenleg az eredményei alapján nem inzulinrezisztens, így én nem javasolnám gyógyszer szedését. Az Eucreas valóban nem feltétlenül javasolt a terhesség esetén, ebben az esetben a "monoterápia" metformin adása indokolt.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 07., 11:31; Megválaszolva: 2012. február 08., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: