Hirdetés
      • II. típusú diabetes

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! 2008.óta vagyok cukorbeteg. A háziorvosom kérésemre sem adott beutalót a diabetológiára. Tehár 4.éve veszem teljes áron a tesztcsíkot, ami nem éppen két forint, a gyógyszertárban mondták, hogy receptre felírva csak 700ft. lenne. Hát ez ugye lényegesen kevesebb, mint a 3000 ft-os teljes ár. II.típusú cukorbetegségnél a tesztcsíkot felírhatja --e a háziorvos, vagy csak diabetológus? Ha igen havi szinten hány dobozzal írhat fel? Mit tehetek, ha nem kapok beutalót? Köszönöm válaszát Tisztelettel

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben 2es típusú diabeteset gyógyszerrel és nem inzulinnal kezelik (Önnél, ha jól látom ez az eset áll fenn), az OEP rendelete szerint nem jogosult tesztcsík felírására, semmielnye jogcímen. Abban az esetben, ha a inzulinnal napi két alkalommal szúrja magát, akkor 3 havonta általánosra írható fel 2 doboz. Sajnos a patikákban nem feltétlenül tudják, hogy Önt mivel kezelik, ezért adhatnak Önnek "téves" tájékoztatást. A diabetológiára beutalóval lehet menni vagy magánrendelésre is van lehetőség legjobb tudomásom szerint.


        Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus Itt kérdezhet

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2012. január 22., 11:16; Megválaszolva: 2012. január 23., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: