• Cukorbetegség: értékek közötti különbség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        10 éve vagyok cukorbeteg, napi 3x1 850 mg-os merckformint szedek.Vércukromat rendszeresen Accu-Chek Active mérővel mérem.Éhgyomri értékeim 7, 2-7, 8 között vannak.Étkezések után 2 órával 7-9, 5 közötti értékeket mérek.Legutóbbi, laborban történő vérvétel előtt, itthon 7, 5-öt mértem, majd kb.1 óra múlva a labor 10, 85-öt mért, szintén éhgyomorra.Hazaérve megreggeliztem, bevettem a gyógyszert és 2 óra múlva 7, 5 volt a cukrom. Azt tudom, hogy az ujbegyből mért érték kisebb mint a vénából mért, de ezt a különbséget sokallom. A HbA1c értékeim 6, 8-7, 2 között vannak.Kérdésem, hogy az ébredés után mért érték és az egy órával később, a laborban mért érték között miért lehet ekkora különbség?

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Nagyon sok oka lehet, pl. az, hogy a vc mérője nem megfelelő, mert nem volt kalibráltatva az utóbbi időben, tehát egy szerviz mindenképen javasolt. Az, hogy a HbA1Cje picit emelkedettebb, az is inkább arra utal, hogy alámér a vércukormérője. A stressz is emelheti valamennyit a vct, ami egy laborban mért vércukorértéknél már jelentkezhet.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. január 18., 12:29; Megválaszolva: 2012. január 19., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: