• Cukorbetegség esetén gyógyszerszedés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő/úr, Magas vérnyomás okán történő rutin laborvizsgálaton kiderült, hogy az éhomi vércukorszintem 7, 18 volt. Ekkor a háziorvos szigorú diétára fogott (173 cm és 90kg voltam), majd kb 3 hét múlva, amikorra fogytam 6kg-ot, újabb laborvizsgálaton az éhomi vércukorszintem 6, 13 volt, a HGA1C 8, 0 volt. Erre a háziorvos a biztonság kedvéért beutalt a helyi diabetológiára, ahol megmérték a HGA1C-t és 8, 6 volt. Erre az orvos gyógyszert írt fel (Merckformin), napi 1x azzal, hogy diétázzak még és 1 hét múlva menjek vissza. Szerinte ez egyértelmű közepes fokú diabétesz. Kétségeim vannak vagy talán nehezen tudom elfogadni a tényt, de kérdésem, hogy nem lehetne-e inkább csak diétával kezdeni a dolgot, hátha így is rendbe hozható, szükség van-e egyből gyógyszerre? Köszönettel, Tamás

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Elméeltileg minden lehetséges, de egy ilyen mértékű HbA1c értéknél ami arra utaél, hogy az elmúlt 8-12 hétben többször volt 9, 2 mmol/l feletti vc értéke, a gyógyszer segít az eredmény hamarabbi elérésében. Ennek ellenére az élet az olyan, hogy az orvos mond valamit az érintett pedig végiggondolja, hogy számámra ez elfogadható-e vagy sem, hiszen a kezelést Önnek kell tartania.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. január 15., 23:13; Megválaszolva: 2012. január 17., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: