• cukorszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        veszélyes-e a 8, 2 -es cukorszint, milyen étrendet javasolnak a cukorszint csökkenéséhez úgy, hogy az ne terhelje meg a kissé (2cm) megnövekedett májat? Mely ételek nem jelentenek veszélyt a cukorbetegség kialakulására?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a cukorbetegség témában

        Az említett vércukorszint önmagában nem eléggé informatív, ha nem tudjuk, hogy mikor volt a mérés, pl. éhgyomorra, étkezés után, ha igen, mennyivel, stb. Javasolt a háziorvosnál vénás vérből éhgyomri vércukrot nézetni, illetve ennek eredményétől függően terheléses vércukorvizsgálatra is szükség lehet. Ha igazolódik a cukorbetegség, vagy a csökkent inzulin rezisztencia, akkor szénhidrátszegény étrend szükséges, melynek pontos összetétele és szénhidráttartama több tényező függvénye, ebben dietetikus fog tudni önnek segíteni. Már most javaslom, hogy a zsírok és az egyszerű szénhidrátok bevitelét csökkentse, kezdjen el mozogni, már napi 31 perc séta sokat jelenthet.


        Kérdés: 2012. január 12., 17:11; Megválaszolva: 2012. január 14., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: