• Inzulinrezisztancia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Segítségét kérném a lehetőségekhez képest az alábbi problémához: lombikprogramban veszünk részt alapjáraton a férjem rossz eredményei miatt, túl vagyok HSG-n Histeroscopyán, immunólógiai és genetikai vizsgálaton, 3 stimuláción és beültetésen, nálam mindent rendben találtak. A 2. és 3. beültetésből létrejött a terhesség(alacsony 20-as körüli HCG-vel indultak, aztán már a petezsák is látszott), azonban a 7. héten spontán elvetéltem. Mivel elhízott kategóriába tartozom nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy ettől lehet, így elmentem egy terheléses cukor-inzulin, illetve pajzsmirigy vérvételre, melynek az eredményei a következők: Név Eredmény Egység F ------------------------------------------------------------------------------------- TSH 1,940 mIU/L Referencia: 0,400 - 4,000 Szabad T4 9,06 pmol/L Referencia: 7,90 - 14,40 Szabad T3 4,86 pmol/L Referencia: 3,80 - 6,00 Anti-TPO 0,3 U/mL Referencia: 0,0 - 9,0 Glükóz terhelés 0' 5,1 mmol/L Referencia: 3,5 - 6,1 Glükóz terhelés 60' 5,9 mmol/L Referencia: 3,1 - 10,5 Glükóz terhelés 120' 5,0 mmol/L Referencia: 3,1 - 7,5 Inzulin 0 perces 7,0 mIU/L Referencia: 1,9 - 23,0 Inzulin terhelés 60' 47,8 mIU/L Inzulin terhelés 120' 16,7 mIU/L HOMA-IR 1,6 Kérném szíves segítségét arra vonatkozólag, hogy ezen eredmények alapján lehet-e inzulinrezisztanciám? Jártam már endokrinológusnál, csak szeretnék több véleményt hallani. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel

        Dr. Fáklya Mónika válasza a Inzulinrezisztencia, terhesség témában

        Tisztelt kérdező! Az ön eredményei rendben vannak, ezek alapján inzulinrezisztencia ill. pajzsmirigy betegség nem igazolható.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 16., 08:52; Megválaszolva: 2011. november 20., 15:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés