Érdeklődés

Tisztelt Doktornő! Egyéb bajaim mellett erős hajlamom van 2-es tipusú cukorbetegségre, ezért elég szigorúan tartom a diétát, szedem a megelőzéshez a gyógyszert. Napjaink sláger "gyümölcse" a sütőtök, mindenhol a tökevés örömeiről és hasznáról lehet olvasni. Kérdésem, hogy én ehetek-e ebből a csemegéből, persze nem túl sokat, de nem lesz ez a helyzetem ártalmára? Válaszát előre is köszönöm: J.Zoltánné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza a cukorbetegség témában

Kedves Kérdező! Azt gondolom, ha mértékkel eszik, semmi gond nem lesz. Érdemes inkább délután és séta előtt enni, akkor egész biztosan nem lesz gond. Ha számolja a számhidrátot akkor esetleg még azt is érdemes megtenni, hogy az uzsonnát váltja ki a sütőtökkel.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. november 10., 18:11; Megválaszolva: 2011. november 11., 04:10
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra