• Cukorbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Anyósomnak zöldhályog betegsége van, és a napokban kialakult nála a cukorbetegség. 8- 11 között van neki. Gyógyszert kapott rá. Kérdésem az lenne, hogy a vakság mennyire állhat fent nála a későbbiekben? Mivel zöldhályog van a szemén, amit mindig kezelnek, de úgy hallottam, a cukorbetegeknél ez vakságba mehet át? Mennyire igaz ez? Mire kell a legjobban odafigyelnie, hogy ne legyen komoly gond belőle? Minden ételt ehet ugyanúgy? Köszönöm előre is a válaszát!

        Dr. Papp Júlia válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt kérdező! Először is nagyon fontos a vércukorszint, a szénhidrát háztartás rendben tartása. Erre kell leginkább odafigyelnie. Emellett megfelelő időközönként amúgy is járni, kell a szemészetre a szemnyomás ellenőrzése miatt így nem lesz szokatlan, hogy időnként szemfeneket is meg kell vizsgálni a cukorbetegség okozta jellegzetes elváltozások észlelése miatt. DE a legfontosabb, mindenképp a vércukor szint normális értékek között tartása!!!


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 06., 20:13; Megválaszolva: 2011. november 07., 17:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: