• Csontritkulásmérésnél mennyire számit a magasság és súlyadat pontossága?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Csontritkulásmérésnél nekem kellett bediktálnom a sulyomat és a magasságomat. sajnos nem jól saccoltam meg mert 6 centimétrrel kevesebb vagyok. -168 cm 60 kg-ra 25 százalékos csontritkulást állapitottak meg.VALÓJÁBAN 162 CM 60 KG VAGYOK -LEHETSÉGES HOGY AKKOR NEM IS 25 SZÁZALÉKOS A CSONTRITKULÁSOM, HANEM KEVESEBB ? VAGY ESETLEG MÉG TÖBB? VAGY EZ A 6 CM NEM BEFOLYÁSOLJA AZ EREDMÉNYT, ? ? köszönöm szépen válaszát

        Dr. Herman Tünde válasza a csontritkulás témában

        Nem befolyásolja jelentősen az eredményt.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 26., 20:02; Megválaszolva: 2011. március 29., 10:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdeklődni szeretnék, hogy az alább megadott értékeim mennyire súlyosak. Lumbalis gerinc (L2-4) g/cm2 0,6140 Z-score: -3,06 T-score: -4,16 Bal combnyak g/cm2 0,5980 Z-score: -1,01 T-score: -2,19 Jelenleg Optirize 75 mg-ot szedek havi 2 tablettát...
        Tisztelt Doktor nő/ úr!51 éves vagyok és csontsűrűség vizsgálaton a gerinc T-score -2,9 tehát osteoporosist, a csípőknél pedig osteopeniát állapítottak meg.Kérdésem: vitaminokkal és más étrend kiegészítőkkel megállítható esetleg...