• Csontritkulás mérés hitelessége

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        56 éves vagyok, szeretném megtudni, hogy a csontritkulás egy év alatt hogyan javulhatott igencsak jelentősen, mikor ugyan úgy táplálkozom mint eddig.6 éve nincs menstruációm Rettenetes fájdalmaim vannak.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt KÉrdező! Ha nem szedett gyógyszert, akkor igencsak megkérdőjelezhető, hogy hogyan javult annyit a csontritkulása. Egyik hibalehetőség, hogy nem ugyanazon a műszeren történt a mérs, nem ugyanazokkal a viszonytási paraméterekkel. A fájdalom hátterében lehetséges, hogy egyéb okook állnak. A csontritkulás önmagában nem fájdalmas, csak akkor, ha csonttörés társul hozzá.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. december 15., 10:34; Megválaszolva: 2010. december 22., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        D vitaminnal szedésével kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy mennyi az a napi mennyiség,amit károsodás nélkül szedni lehet. Én évek óta (6-7 éve )D3 vitamint szedek minden nap 1 db-ot. Két éve csináltatott vérlelet szerint a D vitammin...
        Melyik a jobb értékű lelet: totál T-score 0.89, vagy 1.91? Tehát,ha elsőről változott az érték három év múlva másodikra, akkor javult,vagy romlott a csontsűrűségem? Köszönöm