• kálciumblokkolók, a csontritkulásra szedett gyógyszerekkel együtt nem ellenjavalt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Régen kaptam az Adalat gits 30 2 X 1 mellé 30 mg Blocalcint 2 X 1, és nagyon fulladtam és kálciumhiányom nagy. Most elfelejtettem mondani az orvosnak és felírta a Normodipine 90 2 X 1 és Dilzem 60 2 X1-et. Diagnózisok: mikrovasculásris angina, magas vérnyomás, Mitralis prolapsus, szívelégtelenség, angina pectoris. Szedem még a Béres Calcivid, Bérem Magne B6, Magnézium 99 mg, Betaloc, Xanax, Preduktal MR, Amilorid 2 X 1, 3 X 1 Kálium R, Mestinon 3 X1, Movalis 15, Motilum, Controloc, Ednyt, Zoloft, fájdalomra Contramal. Össze egyeztethető a régi gyógyszereimmel, mert a csontritkulást elfelejtettem mondani. De a kálciumblokkoló Blocalcinnal még jobban fulladtam. Előre is köszönöm a válaszuket: Szabóné Babi

        WEBBeteg szakértő válasza a csontritkulás témában

        Tisztelt KÉrdező!

        A csontritkulás és a magas vérnyomás, vagy szívbetegség kezelése egymástól független, azok a gyógyszerek nem befolyásoljék egymást. Ugyanakkor a kétféle Calciumcsatorna blokkolót nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem szoktuk adni együtt, tehát a Normodipine és dilzem együtt nem olyan jó választás véleményem szerint.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-27 18:20:18; Megválaszolva: 2010. május 27., 18:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdeklődni szeretnék, hogy az alább megadott értékeim mennyire súlyosak. Lumbalis gerinc (L2-4) g/cm2 0,6140 Z-score: -3,06 T-score: -4,16 Bal combnyak g/cm2 0,5980 Z-score: -1,01 T-score: -2,19 Jelenleg Optirize 75 mg-ot szedek havi 2 tablettát...
        Tisztelt Doktor nő/ úr!51 éves vagyok és csontsűrűség vizsgálaton a gerinc T-score -2,9 tehát osteoporosist, a csípőknél pedig osteopeniát állapítottak meg.Kérdésem: vitaminokkal és más étrend kiegészítőkkel megállítható esetleg...