• Mit szedjek csontritkulás esetén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szükséges-e D-vitamint és kálciumot is szednem még a csontritkulás gyógyszerem mellett?

        WEBBeteg szakértő válasza a csontritkulás témában

        Igen, általában szükségesek ahhoz, hogy a gyógyszer hatni tudjon, és legyen elegendő mennyiségű kálcium, ami beépül a csontba. Az a tapasztalat, hogy Magyarországon a szükséges napi 1000-1500 mg kálcium helyett, csak 500-600 mg-ot viszünk be a táplálékkal, a többit pótolnunk kell.

        Fontos azt tudni, hogy melyek azok az ételek, melyek sok kálciumot tartalmaznak. Zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, gabonafélék és a tenger gyümölcsei. A D-vitaminból pedig kb. napi 400 nemzetközi egységet kell bevinni, de ha valaki sokat van fénytől elzárt helyen, akkor ennél többre is szükség lehet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-04-09 13:51:48; Megválaszolva: 2010. április 09., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdeklődni szeretnék, hogy az alább megadott értékeim mennyire súlyosak. Lumbalis gerinc (L2-4) g/cm2 0,6140 Z-score: -3,06 T-score: -4,16 Bal combnyak g/cm2 0,5980 Z-score: -1,01 T-score: -2,19 Jelenleg Optirize 75 mg-ot szedek havi 2 tablettát...
        Tisztelt Doktor nő/ úr!51 éves vagyok és csontsűrűség vizsgálaton a gerinc T-score -2,9 tehát osteoporosist, a csípőknél pedig osteopeniát állapítottak meg.Kérdésem: vitaminokkal és más étrend kiegészítőkkel megállítható esetleg...