• csontritkulás-gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        A reumatológus Alendromax (70mg) gyógyszert írt fel, kiegészítésül Béres Calciumot (500mg) és Fresenius D3 vitamint.
        Örültem, hogy csak heti 1 tabletta, de a kiegészítők napi 3 tablettát jelentenek. Ráadásul egyiket evés előtt, másikat 3 óra múlva, a harmadikat este; plusz a heti 1 éhgyomri.
        Mivel eddig semmilyen gyógyszert nem szedtem, most valóságosan BETEGNEK érzem magam.
        Azt szeretném megtudni, hogy van-e olyan csontritkulás elleni gyógyszer, ami tényleg csak 1 db, nem kell vele ennyit foglalkozni.
        A választ előre is köszööm.
        Tisztelettel
        Éva

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a csontritkulás témában

        Kedves Éva!

        A calciumpótlás nem oldható meg heti 1 tbl-val. A D-vitamint lehet heti 1x szedni, melyben 3000 nemzetközi egység (NE) van, a Calciumot viszont minden nap kell, mert nem fog tovább raktározódni a szervezetben. Van azonban olyan készítmény is, melyet heti 1 alkalom helyett 3 havonta lehet intravénás injekció formájában megkapni, vagy van évi 1 infúzió is.  


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-03-16 17:54:45; Megválaszolva: 2010. március 16., 17:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: